Метою викладання навчальної дисципліни Товарознавство харчових продуктів” є засвоєння студентами основних теоретичних і практичних положень товарознавства продовольчих товарів та продовольчої сировини.

Програмними результатами навчання є формування базових уявлень щодо споживчих властивостей продовольчих товарів, класифікацію різних товарних груп, основи виробництва, асортимент і умови зберігання.

 Очікувані результати навчання

знати :

-              поняття про якість харчової продукції;

-              чинники, що впливають на якість харчової продукції;

-              товарознавчу класифікацію продовольчих товарів;

-               поняття про склад харчових продуктів;

-               вимоги до збереження продовольчих товарів;

-               асортимент зерноборошняних товарів та їх органолептичні показники;

-               асортимент смакових товарів та їх органолептичні показники;

-               асортимент кондитерських виробів та їх органолептичні показники;

-               асортимент плодовоовочевих товарів та їх органолептичні показники.

вміти :

-               проводити органолептичну оцінку якості харчових продуктів;

-               проводити дегустацію харчових продуктів;

-               проводити оцінювання якості харчових продуктів за бальною системою оцінки;

-               визначати рівень якості.