Метою викладання навчальної дисципліни “Товарознавство харчових продуктів” є засвоєння студентами основних теоретичних і практичних положень товарознавства продовольчих товарів та продовольчої сировини.
Програмними результатами навчання є формування базових уявлень щодо споживчих властивостей продовольчих товарів, класифікацію різних товарних груп, основи виробництва, асортимент і умови зберігання.
Очікувані результати навчання
знати :
- поняття про якість харчової продукції;
- чинники, що впливають на якість харчової продукції;
- товарознавчу класифікацію продовольчих товарів;
- поняття про склад харчових продуктів;
- вимоги до збереження продовольчих товарів;
- асортимент зерноборошняних товарів та їх органолептичні показники;
- асортимент смакових товарів та їх органолептичні показники;
- асортимент кондитерських виробів та їх органолептичні показники;
- асортимент плодовоовочевих товарів та їх органолептичні показники.
вміти :
- проводити органолептичну оцінку якості харчових продуктів;
- проводити дегустацію харчових продуктів;
- проводити оцінювання якості харчових продуктів за бальною системою оцінки;
- визначати рівень якості.
- Викладач: Газука Тетяна Анатоліївна