Метою викладання навчальної дисципліни «Технологія оздоровчого та дієтичного харчування» є опанування студентами теоретичними знаннями та практичними вміннями щодо технології глибокої комплексної переробки сільського господарської сировини у продукти високої якості, які мають оздоровчий вплив на організм людини, забезпечуючи профілактику аліментарно-залежних станів і захворювань

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:

знати :

-          основні терміни та поняття, які є ключовими для дисципліни;

-          систематизацію основних видів харчової продукції;

-          еволюцію європейського харчування;

-          функції їжі;

-          теорії та концепції харчування;

-          якість і безпечність харчування населення;

-          забезпечення безпечності продуктів харчування;

-          забруднення довкілля і якість продуктів харчування;

-          сучасні досягнення токсикології;

-          соціально-економічні передумови створення в Україні індустрії здорового харчування;

-          адекватне харчування, його практична реалізація;

-          технологічні закономірності приготування страв дієтичного харчування

вміти :

 проводити технологічну обробку  продуктів для приготування дієтичних страв з: м’яса, риби, субпродуктів, овочів, круп, бобових і макаронних виробів, сиру, яєць; готувати соуси для дієтичних страв; готувати дієтичні холодні страви і закуски; готувати дієтичні солодкі страви; готувати дієтичні напої