Метою викладання навчальної дисципліни «Технологія оздоровчого та дієтичного харчування» є опанування студентами теоретичними знаннями та практичними вміннями щодо технології глибокої комплексної переробки сільського господарської сировини у продукти високої якості, які мають оздоровчий вплив на організм людини, забезпечуючи профілактику аліментарно-залежних станів і захворювань
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:
знати :
- основні терміни та поняття, які є ключовими для дисципліни;
- систематизацію основних видів харчової продукції;
- еволюцію європейського харчування;
- функції їжі;
- теорії та концепції харчування;
- якість і безпечність харчування населення;
- забезпечення безпечності продуктів харчування;
- забруднення довкілля і якість продуктів харчування;
- сучасні досягнення токсикології;
- соціально-економічні передумови створення в Україні індустрії здорового харчування;
- адекватне харчування, його практична реалізація;
- технологічні закономірності приготування страв дієтичного харчування
вміти :
проводити технологічну обробку продуктів для приготування дієтичних страв з: м’яса, риби, субпродуктів, овочів, круп, бобових і макаронних виробів, сиру, яєць; готувати соуси для дієтичних страв; готувати дієтичні холодні страви і закуски; готувати дієтичні солодкі страви; готувати дієтичні напої
- Викладач: Плуток Олена Вікторівна