Метою викладання навчальної дисципліни “Вступ до технології виробництва продукції громадського харчування» є забезпечення загальної теоретичної і практичної підготовки майбутнього викладача практичного навчання учнів професійних закладів освіти, необхідної для: оволодіння технологічними процесами виробництва продукції громадського харчування
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:
Знати
- санітарні вимоги до приміщень, обладнання та інвентарю підприємств громадського харчування;
- правила особистої гігієни;
- правила організації роботи цехів підприємства громадського харчування;
- показники якості їжі, її хімічний склад та енергетичну цінність;
- правила роботи зі збірником рецептур страв та кулінарних виробів як нормативним документом.
- державні стандарти, встановлені на виробництво продукції громадського харчування
- особливості морфології та обміну речовин у мікроорганізмах, розповсюдження їх у природі і вплив факторів зовнішнього середовища на мікрофлору харчових продуктів; важливі мікробіологічні процеси, які відбуваються у природі і використовуються у харчовій промисловості;.
вміти :
- працювати зі збірником рецептур кулінарних страв і виробів;
- дотримуватися правил виробничої і особистої гігієни;
- організовувати робоче місце працівника підприємства громадського харчування;
- проводити розрахунок сировини та виходу кулінарної продукції.
- Викладач: Плуток Олена Вікторівна