Метою викладання навчальної дисципліни “Моделювання технологічних процесів харчової галузі” є засвоєння студентами теоретичних знань і практичних навиків щодо питань моделювання технологічних процесів та обладнання харчових виробництв.
Програмними результатами навчання є формування базових знань студентів про теоретичні основи моделювання та оптимізацію основних процесів харчового виробництва, особливості побудови математичних моделей основних процесів харчових виробництв.
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:
знати :
- особливості процесів харчових виробництв;
- основні методи моделювання та класифікація моделей;
- основи фізичного моделювання;
- основи математичного моделювання;
- моделювання механічних процесів;
- моделювання гідромеханічних процесів;
- моделювання теплообмінних та специфічних та теплообмінних процесів;
- моделювання масообмінних процесів.
вміти :
- характеризувати основні процеси харчових виробництв;
- давати характеристику методам досліджень процесів харчових виробництв;
- застосувати теорії подібності на прикладах;
- застосувати метод аналізу розмірностей на прикладах;
- характеризувати математичні моделі процесів харчових виробництв.;
- застосовувати методи математичного опису об’єкта;
- аналізувати математичні моделі основних процесів харчових виробництв.
- Викладач: Газука Тетяна Анатоліївна