Метою викладання навчальної дисципліни Моделювання технологічних процесів харчової галузі” є засвоєння студентами теоретичних знань і практичних навиків щодо питань моделювання технологічних процесів та обладнання харчових виробництв.

 Програмними результатами навчання є формування базових знань студентів про теоретичні основи моделювання та оптимізацію основних процесів харчового виробництва, особливості побудови математичних моделей основних процесів харчових виробництв.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:

знати :

-               особливості процесів харчових виробництв;

-               основні методи моделювання та класифікація моделей;

-               основи фізичного моделювання;

-               основи математичного моделювання;

-               моделювання механічних процесів;

-               моделювання гідромеханічних процесів;

-               моделювання теплообмінних та специфічних та теплообмінних процесів;

-               моделювання масообмінних процесів.

вміти :

-               характеризувати основні процеси харчових виробництв;

-               давати характеристику методам досліджень процесів харчових виробництв;

-                застосувати теорії подібності на прикладах;

-               застосувати метод аналізу розмірностей на прикладах;

-               характеризувати математичні моделі процесів харчових виробництв.;

-               застосовувати методи математичного опису об’єкта;

-               аналізувати математичні моделі основних процесів харчових виробництв.