Метою викладання навчальної дисципліни “Методи контролю харчових виробництв” є засвоєння студентами спеціальних теоретичних знань та практичних навиків щодо основних показників якості харчової продукції та методів її визначення.
Програмними результатами навчання є формування базових уявлень про основні показники якості харчової продукції та сучасні методи аналізу продовольчої сировини, напівфабрикатів та готової продукції харчових виробництв.
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:
знати :
- поняття якості харчової продукції;
- чинники, що впливають на якості харчової продукції;
- основні показники якості харчової продукції;
- суть органолептичних методів при оцінюванні якості харчової продукції;
- суть інструментальних методів оцінюванні якості харчової продукції;
- загальні вимоги до сировини, що використовується у виробництві товарів рослинного походження;
- показники якості готової продукції;
вміти :
- проводити органолептичну оцінку якості харчових
- проводити дегустацію харчових продуктів;
- проводити оцінювання якості харчових продуктів за бальною системою оцінки;
- проводити вимірювання та розрахунки.
- визначати рівень якості.
- Викладач: Газука Тетяна Анатоліївна