Метою викладання навчальної дисципліни “Овочівництво” є засвоєння студентами основних теоретичних і практичних основ овочівництва та технології вирощування овочів у відкритому і закритому ґрунті.
Завданням є формування базових уявлень щодо біології овочевих культур, технології вирощування високих урожаїв їх у відкритому і закритому ґрунті з мінімальними затратами праці та коштів.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
- класифікацію овочевих рослин;
- основні вимоги овочевих культур до умов навколишнього середовища і методи їх регулювання;
- поняття про овочеві культури групи капуст;
- поняття про столові коренеплоди;
- поняття про цибулинні овочеві культури;
- поняття про плодові овочеві культури родини пасльонових;
- поняття про плодові овочеві культури родини гарбузових;
- поняття про плодові овочеві культури родини бобових і кукурудза цукрова;
- поняття про зелені овочеві культури;
- поняття про багаторічні овочеві культури.
вміти:
- класифікувати овочеві культури за різними ознаками;
- визначати вплив умов зовнішнього середовища для росту і розвитку овочевих культур і способи їх оптимізації;
- визначати ботанічні та біологічні особливості овочевих рослин;
- описувати характерні властивості і сортимент овочевих рослин;
- описувати морфологічні ознаки овочевих рослин;
- проектувати овочеві сівозміни.
- Викладач: Газука Тетяна Анатоліївна