Метою викладання навчальної дисципліни “Організація послуг харчування” є засвоєння студентами теоретичних знань і практичних навиків щодо характеристики, організації та особливостей обслуговування в закладах ресторанного господарства.

Завданням є формування базових знань студентів про особливості діяльності та класифікацію, організацію роботи та обслуговування в закладах ресторанного господарства.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

-              класифікацію закладів ресторанного господарства;

-              матеріально-технічне забезпечення ресторану;

-              поняття про інформаційне забезпечення процесу обслуговування;

-              поняття про підготовку до обслуговування споживачів

-              поняття про організацію обслуговування споживачів;

-              поняття про організація роботи виробничих цехів;

-              поняття про послідовність та способи подачі страв;

-              поняття про бенкети та прийоми.

вміти:

-              характеризувати основні типи підприємств масового харчування;

-              характеризувати методи і форми обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства як повсякденно так і при проведенні бенкетів та прийомів, здійсненні кейтерінгового обслуговування;

-              організовувати робоче місце;

-              сервірувати столи різними способами;

-              декорувати столи;

-              складати меню;