Метою викладання навчальної дисципліни “Організація послуг харчування” є засвоєння студентами теоретичних знань і практичних навиків щодо характеристики, організації та особливостей обслуговування в закладах ресторанного господарства.
Завданням є формування базових знань студентів про особливості діяльності та класифікацію, організацію роботи та обслуговування в закладах ресторанного господарства.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
- класифікацію закладів ресторанного господарства;
- матеріально-технічне забезпечення ресторану;
- поняття про інформаційне забезпечення процесу обслуговування;
- поняття про підготовку до обслуговування споживачів
- поняття про організацію обслуговування споживачів;
- поняття про організація роботи виробничих цехів;
- поняття про послідовність та способи подачі страв;
- поняття про бенкети та прийоми.
вміти:
- характеризувати основні типи підприємств масового харчування;
- характеризувати методи і форми обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства як повсякденно так і при проведенні бенкетів та прийомів, здійсненні кейтерінгового обслуговування;
- організовувати робоче місце;
- сервірувати столи різними способами;
- декорувати столи;
- складати меню;
- Викладач: Газука Тетяна Анатоліївна