Навчальна дисципліна "Корозія металів та її інгібування" є однією з дисциплін циклу природничо-наукової підготовки в системі ступеневої освіти згідно освітньо-професійної програми підготовки магістра хімії .

Предметом вивчення   є  теоретичні основи хімічної та електрохімічної корозії в кислих, нейтральних та лужних середовищах. Розглядаються процеси атмосферної, підземної, морської,  мікробноіндукованої та інших видів корозії.

Курс базується на основі знань, набутих студентами при вивченні курсів загальна і неорганічна хімії,  фізична хімія, аналітична хімія, хімічна технологія.

Мета курсу: набуття студентами компетенцій і компетентностей про фізико-хімічний процес корозії металів у різних середовищах та способи його інгібування.

 Завдання курсу: набуття знань про методи дослідження корозії, її інгібування, інгібітори корозії, механізм їх дії, питання про створення інгібуючих композицій, в тому числі на основі відходів виробництва.

Перелік напрямів підготовки: магістра 0401 Природничі науки 8.04010101 Хімія _Додаткова спеціальність 7. 04010201 Біологія