Мета навчальної дисципліни “Філософія науки”- сформувати у студентів систему знань, умінь і навичок філософсько-наукового аналізу процесів і явищ незалежно від того, в якій галузі вони будуть працювати – в сфері науки чи освіти. Ґрунтовне пізнання проблем науки, навчання студентів основним філософським методам аналізу. Знання методологічної та філософської теорії науки допоможе молодим  ученим легко включатися у професійну діяльність, втілювати наукові знання у практичну площину, сприятиме розвитку раціонального творчого мислення.

Основна мета курсу “Філософія науки” - розвинути у студентів-магістрантів,  саму здатність наукового мислення, ввести їх у світ головних принципів і операцій філософського  дискурсу, озброїти їх  теоретичними знаннями про форми наукового мислення.

Завдання курсу: глибоке оволодіння студентами програмними компетентностями: критичності і самокритичності, вправності мислення, креативності, інтелектуальної комунікації та знаннями, які допомагають в процесі наукового дослідження, усувати все науково-неясне, суперечливе та бездоказове. Навчитися ефективно використовувати  наукові закони і операції на практиці, в процесі міркування, прийняття рішень, спілкування, суперечок, вирішення конфліктів.

Головним завданням курсу є : 

пізнання “Філософії науки”, її предмету, функцій та методів;

розкриття змісту філософських концепцій науки;

філософське обгрунтування методів науки;

розуміння методології науки;

знання процесів формування і розвитку наукових концепцій;

ознайомлення з філософськими основами мотивації і стимулювання розвитку наукових знань;

усвідомлення сутності процесу глобалізації науки.