Мета дисципліни – формування необхідного рівня теоретичної та практичної підготовки з «Технологій харчових виробництв: технології жирів і жирозамінників; технології м'яса, м’ясопродуктів та риби» для використання майбутнім фахівцем харчових технологій у практичній діяльності знань щодо виконання технологічних процесів і розроблення складу і технологій виготовлення конкурентоспроможних олійно-жирових продуктів (рафінованої та нерафінованої олії, маргарину, майонезу, тваринних жирів). Формування у студентів системи знань щодо видів і властивостей сировини, яка використовується в м’ясній промисловості, основних технологічних процесів переробки худоби, птиці і продуктів забою, а також переробки м’яса і м’ясних продуктів, виробництва напівфабрикатів, ковбасних виробів та м’ясних банкових консервів, переробки нехарчових продуктів забою, методів зберігання і консервування сировини і готової продукції. Формування у студентів системи знань щодо морфологічного і хімічного складу риби, їх функціональних властивостей, біохімічних змін у сировині під час зберігання і технологічного оброблення, порівняння ефективності різних способів здійснення технологічних процесів для досягнення високої якості продукції, скорочення витрат сировини, енергії.