Навчальна дисципліна «Феноменологія культури» є вибірковою дисципліною гуманітарного спрямування. що викладається для студентів спеціальності 033 Філософія, які здобувають освітній рівень бакалавра.

Студенти отримують знання про сутність феноменології та основи феноменологічного аналізу. Феноменологія культури розглядається як досвід культури. Увага зосереджується на інтерсуб’єктивності світу культури, якій містить спільні сутнісні структури, що можуть бути предметом феноменологічного аналізу. В процесі вивчення запропонованої дисципліни студенти набувають навичок виділення культурних феноменів та проведення їхнього аналізу з точки зору феноменології, що сприяє розвиткові аналітичного мислення у студентів, що набувають освітнього ступеня бакалавр за спеціальністю 033 Філософія. Студенти знайомляться з першоджерелами та основними філософськими принципами наукового мислення, а також феноменами культури, засвоюють світоглядно-гуманістичний зміст предмету. Дисципліна «Феноменологія культури»  дозволяє набути студентам додаткових фахових компетентностей при опануванні циклу дисциплін професійної підготовки.

Метою викладання навчальної дисципліни «Феноменологія культури» є спроба цілісного розгляду різноаспектних феноменів культури, розкриття їхніх сутнісних основ та окреслення перспектив розвитку.

Основним завданням вивчення дисципліни «Феноменологія культури» є формування у студентів навичок пізнання структурних елементів культури та набуття досвіду діалогічного мислення через звернення до феноменологічного аналізу структурних сутностей культур.