Мікробіології та вірусології належить важлива роль у розв’язанні сучасних проблем сільського господарства, медицини, харчової промисловості, охорони навколишнього середовища від шкідливих забруднень тощо. Виходячи з цього, знання теоретичних основ мікробіології та вірусології, навички роботи з мікроорганізмами необхідні професіоналам біологам та хімікам.
Весь курс розподілено на 4 змістові модулі: “Морфологія і ультраструктура прокаріот”
(Теми: “Мікробіологія – наука про мікроорганізми”, “Будова бактеріальної
клітини”); “Фізіологія, генетика та
систематика мікроорганізмів” (Теми: “Фізіологія мікроорганізмів”, “Ріст і
розмноження бактерій”, “Генетика мікроорганізмів”, “Номенклатура та класифікація
бактерій”, „Віруси як неклітинна форма життя”); “Екологія мікроорганізмів” (Теми: “Мікроорганізми та навколишнє
середовище”, “Розповсюдження мікроорганізмів”, “Біогеохімічна діяльність
мікроорганізмів”); “Мікроорганізми у медицині, виробництві та сільському
господарстві”
(Теми: “Мікробіота організму людини, тварин, рослин”, “Вчення про інфекцію”, “Мікроорганізми у промисловості та сільському господарстві”).
- Викладач: Ткачук Наталія Василівна