Формування
сучасного кваліфікованого спеціаліста за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія» вимагає забезпечення знань з курсу хімії. Їх вивчення сприяє розумінню хімічних
та фізико-хімічних основ технології виготовлення та зберігання харчових
продуктів, розумінню взаємозв’язку між хімічним складом (якісна та кількісна
характеристика), фізико-хімічними властивостями сировини та матеріалів і
технологічними характеристиками виробів з них.
Знання хімії дає можливість спеціалістові розуміти
суть процесів у різних галузях харчових виробництв, кваліфіковано керувати
технологічним процесом, науково його обґрунтовувати та вдосконалювати з метою
отримання високоякісних продуктів та раціонального використання перероблюваної
сировини. А також дає уявлення щодо впливу шкідливих факторів на
життєдіяльність живих організмів, допомагає краще використовувати методи
захисту організму від її впливу
- Викладач: Савченко Олеся Миколаївна
- Викладач: Сиза Ольга Іллівна